Hurtige boller

Hovedingredienser, hurtige boller:
8 spsk lunken vand
50 g gær
½ dl olie
6 tsk sukker
1 tsk salt
3 dl mælk
1 tsk kardemomme
800 g hvedemel
1 æg til pensling

Vejledning:

Hæld det lunkne vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt resten af ingredienserne dog kun halvdelen af hvedemelet. Rør det hele godt sammen og tilsæt da lidt efter lidt resten af melet. Ælt dejen ud på bordet og form den til 16 boller. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 15 min. Tænd ovnen på 225 grader.

Pensl bollerne med ægget og bag i ovnen i 10-12 min.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Nicoline

Kommentarer (8)

  1. Nicoline LegauNicoline
    Nicoline d. 26.11.2008
    Gode hurtige boller hvis man har ikke har så meget tid om morgen :biggrin:
  2. trinemie
    trinemie d. 29.10.2009
    Er ved at bage dem til min fødselsdag det blir spændende :)
  3. Jesper
    Jesper d. 27.12.2009
    Gode og nemme boller, der er hurtigt klar. Ikke sidste gang jeg laver dem :)
  4. Christina
    Christina d. 10.04.2010
    Jeg bager i skrivende stund disse hurtige boller for 2. gang, men har alligevel et spørgsmål til opskriften. Jeg røre dejen i rørskål, og den vil ikke hænge sammen.. så når jeg har rørt den lidt tager jeg den ud på bordet og ælter den. Men dejen er utrolig sej, det virker meget som om der mangler væske i opskriften. Bruger I andre også kun 8spsk (1dl) vand og 3dl mælk samt den ½dl olie? - I andre opskrifter til 1pk gær skal der jo typisk bruge fra 7-10dl væske. Handler det om hævetiden? - er det derfor der ikke skal mere væske?
    Ellers må jeg sige at 1. bagning gik godt og de smagte jo dejligt, men jeg syntes de skal spises med det samme på 2. dagen var de tørre, trods at de blev pakket i et viskestykke og en pose.
  5. Janni
    Janni d. 26.10.2010
    Jeg har lige bagt bollerne her til aften, og undrer mig ligesom Christina over om der er nok væske i, da jeg slet ikke fik brugt alt melet, tror der var et par hundrede gram i overskud. Ellers smager de skam også rigtig godt, men kan godt forestille mig at de måske er tørre imorgen, da de er ret "bastante" :)
  6. Eila Jensen
    Eila Jensen d. 18.05.2011
    Din kommentar :biggrin: Nogle helt fantastiske boller som jeg efterhånden har lavet maaaaange gange. Det skal siges, at jeg "føler" mig frem mht. hvor meget mel jeg skal komme i:)
  7. Amalie
    Amalie d. 17.01.2012
    Super dejlig opskrift!! - bager den ligenu med min veninde :)
    Det bliver bare lækkert!! :cool:
  8. Christina
    Christina d. 18.03.2012
    jeg er også igang med at bage dem nu, og syntes dejen var meget hårt og sej. Jeg kom derfor 1 del vand i også. Nu står de til hævning så må vi se hvordan de bliver