Dyreryg

Hovedingredienser, dyreryg:
150 g bacon eller fersk spæk i skiver - alt efter smag og behag
salt
peber
100 g smør
3 kg dyreryg

Sauce:
40 g margarine
4 spsk mel
½ l mælk
salt
saucekulør
1 dl fløde
ribsgele

Vejledning:

Tør ryggen dør med køkkenrulle og fjern alle hinderne. Gni kødet med salt og peber, og dæk det med tynde skiver bacon eller fersk spæk og smørklatter. Læg ryggen på en rist i bradepnanden, og stil den i en varm ovn på 250 grader i ca. 15 minutter. (Ryggen skal være brunet)

 

Sauce:

Af melet, fedtstoffet og mælken laves en afbagt eller jævnet sauce. Der tilsættes kulør og smages til med salt og eventuelt en anelsen sukker. Kog saucen igennem i et øjeblik, og hæld den over dyreryggen, der skal stege videre i 1 ½ time ved 160 grader. (Ryggen skal være mør)

 

Tag dyreryggen ud og hæld saucen i en gryde. Kog saucen op med piskefløde eller creme fraiche, til konsistensen er passende. (Saucen skal være jævn). Smag saucen til med ribsgele og blank den af med en klat smør. Skær filetterne fri af dyreryggen, skær dem i tynde skiver og læg dem derefter tilabge på rygbenet.

 

Server dyreryggen hel, med brune kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele.

 

 

Få mere inspiration til nytårsmad i vores sektion for nytårsopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: sarahj

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!