Nytårsopskrifter

Mange Gode Opskrifter tilbyder en stor samling af opskrifter på nytårsmad. Vi har de mest traditionsrige og vellidte nytårsopskrifter på nytårsmad. 

I Danmark har vi mange traditioner der er knyttet til nytårsaften. Hvis det har din interesse, kan du længere nede på siden læse lidt mere om historien bag nytårsaften, og de retter vi normalt spiser til nytår.

 

 
Appelsin-surprise
En rigtig lækker appelsin-surpise opskrifter - perfekt som dessert på f.eks. nytårsaften
 
Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør
Lækker forret til nytårsaften - eller andre aftener der skal være lidt specielle
 
Butterdejsæske med laks og rejesalat
Endnu en lækker forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder
 
Culottesteg
Culottesteg er en lækker hovedret til nytårsaften. Denne opskrift på culottesteg vil virkelig imponere dine gæster !
10
Daimis
Lækker og delikat opskrift på daimis. En dessertis som du virkelig kan imponere gæster med!
9
Daimis, opskrift med billede
Daimis
Lækker opskrift på daimis - delikat dessert til nytårsaften eller til en anden festlig lejlighed.
 
Dyreryg
En rigtig smagfuld hovedret til nytårsmenuen, eller til andre festlige aftener.
 
Fondue
Lækker fondue som er enkel at lave. God til f.eks. nytårsaften
8
Fyldt oksemørbrad, opskrift med billede
Fyldt oksemørbrad
Dejlig fyldt oksemørbrad - perfekt som hovedret til f.eks. nytårsaften
 
Fyldte ananas
Dejlig dessert som egner sig til f.eks. nytårsaften
 
Helstegt oksemørbrad i ovn
Indbagt oksemørbrad er en rigtig god og delikat hovedret som egne sig til f.eks. nytårsaften eller andre festlige lejligheder
 
Indbagt oksemørbrad med champignon sauce
Delikat indbagt oksemørbrad med champignon sauce god hovedret til festlige lejligheder
1 2

Nytår er markeringen af et nyt års kommen, dette markeres i langt de fleste vestlige lande og ikke mindst også i Danmark. Vi markerer indgangen til det nye år når Københavns rådhus’ ur slår sit første slag. I Danmark har vi op gennem tiden haft en særlig tradition med at spise torsk. I den senere tid har nytårstorsken fået hård konkurrence af andre retter. Traditionen med at spise nytårstorsk stammer tilbage fra den katolske tid hvor fisk var en fastespise- og eftersom adventstiden var en faste- og bodstid kunne fisken få en placering på menuen. Ved år 1700-1800 begynder man imidlertid at spise fisk nytårsaften eller nytårsdag hvilket måske skal ses som et modstykke til den ofte fede julemad.

 I dag er nytårsmenuen ofte varieret men kransekagen er dog noget som ofte går igen i alle danske hjem.

Hos mange-gode-opskrifter.dk finder du en samling af de mest kendte og vellidte nytårsopskrifter og nytårsretter.