Fastelavnsboller med syltetøj og creme

Hovedingredienser, fastelavnsboller med syltetøj og creme:
1¼ dl sødmælk
25 g smør
12½ g gær
½ æg
1½ spsk sukker
0.125 tsk salt
250 g hvedemel

Fyld:
syltetøj

Creme:
1½ dl sødmælk
1 æg
1 spsk sukker
½ spsk vaniljesukker
1 spsk maizena majsstivelse

Pynt:
75 g flormelis
frugtfarve
1 spsk vand
kagekrymmel

Vejledning:

Dej

Smelt margarinen i en gryde og hæld derefter mælken i. Hæld blandingen over i en skål. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld sukker, salt, æg og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.Creme

Kom alle ingredienserne op i en gryde og rør godt rundt imens det bliver opvarmet. Blandingen skal kun akkurat nå kogepunktet og må ikke begynde at koge. Tag gryden af varmen og lad det køle af. For at undgå at cremen danner skind kan der drysses lidt sukker over.

 

Efter hævning deles dejen i to lige store portioner. Hvert stykke rulles ud i en stor firkant som deles i 4 lige store firkanter. Læg en teske med fyld på hver firkant samt en teske med syltetøj. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen således at cremen ikke kan løbe ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.

 

Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 8-10 minutter.

 

Glasur

Rør alle ingredienser sammen.

 

Tag fastelavnsbollerne ud og lad dem køle af. Pynt med glasur og drys med lidt kagekrymmel.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!