Gode danske klejner

Tilberedningstid: 1 dPortioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, danske klejner:
1 kg hvedemel
250 g margarine
2 kop sukker
1 tsk bagepulver
4 æg
1½ kop mælk
reven skal af 1 stor usprøjtet citron

Vejledning:

Smuldre margarinen i sukker, mel og bagepulver. Bland æg og mel i og ælt.

Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse.

Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Skær dejen i små bånd på ca. 4-5cm bredde med en klejnespore. Del dem diagonalt på den anden led i 8-10cm lange stykker. Skær en lille slidse i hver og træt en af snipperne igennem slidsen.


Lad klejnerne hvile i ca. 1 time.

 

Koges i palmin indtil de har opnået lysebrun farve. Alternativt kan du også bruge 1 ltr solsikkeolie. Kog aldrig mere end 5-6 klejner ad gangen.

 

Drys gerne over med lidt flormelis efter kogning.

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar