Håndværkere

Tilberedningstid: 30 min.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, håndværkere:
50 g gær
6 dl lunkent sødmælk
1 kg proteinrigt hvedemel
1 spsk salt
1 spsk sukker
50 g smør
1 spsk olie

Pynt:
1 sammenpisket æg
sesamfrø

Vejledning:

Opløs gæren i det lunke mælk og tilsæt derefter tilstrækkeligt med mel til, at dejen kan æltes for hånd. Tilsæt hefter salt og sukker.

Ælt dejen i ca. 5 minutter hvorefter du tilsætter smøret. Tilsæt løbende mel og smør således at dejen bliver tykkere uden dog at blive stiv.

Tag dejen ud og lig den på et meldrysset bord. Efter ca. 10 minutter med æltning bør dejen være blød, elastisk og glat og den bør kunne slippe din hånd uden problemer.

Smør lidt olie ind i en høj skål, og vend dejen over i denne.

Dejen skal nu stå i ca. 4 timer ved stuetemperatur eller koldere, eller til den har hævet til min. 2. gange oprindelig størrelse.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, tryk dejen sammen og del den i tre stykker og form tre lange brød på ca. 35-40 cm. Skær otte stykker af hver af de tre brød, med et skrå snit fra højre mod venstre og derefter fra venstre mod højre således at hvert nyt brød får en bred og en smal side. Plasser rundstykkerne på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve til minimum dobbelt størrelse.

 

Før bagning pensles håndværkene med æg og drys over med birkes eller sesamfrø.

Bag håndværkerne på en rist langt nede i ovnen ved ca 220 grader i ca. 15 minutter.

Når håndværkerne er ved at være godt brune kan man evt. dække dem til med aluminiumsfolie.  

 

Server og nyd dine dejlige håndværkere !

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar