Sprøde klejner

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, sprøde klejner:
360 g hvedemel
120 g kartoffelmel
0.333 tsk hjortetaksalt
100 g smør
0.333 tsk fint salt
120 g sukker
3 æg
3 spsk piskefløde
2 spsk cognac
reven skal af 1 stor usprøjtet citron
3 tsk kardemomme
1 l solsikkeolie

Vejledning:

Sigt mel, kartoffelmel og hjortetakssalt i en skål.

Bland smørret ind i melblandingen. Pisk sukker, æg, fløde og æg luftigt og let. Tilsæt derefter cognac, citronskal og kardemomme. Bland æggemassen med mel og smør indtil dejen samler sig.

Pak dejen ind i madpapir, og stil den et køligt sted i minimum 6-7 timer.

 

Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud. Skær dejen i små bånd på ca. 4-5cm bredde med en klejnespore. Del dem diagonalt på den anden led i 8-10cm lange stykker. Skær en lille slidse i hver og træt en af snipperne igennem slidsen. 

 

Kog klejnerne i en stor gryde. Kog ca. 5-6 klejner ad gangen. Klejnerne vendes kun 1 gang, og koges til de er lysebrune. Klejnerne kan med fordel vendes med en strikkepind.

 

Efter kogning lægges klejnerne på et fedtsugende papir.

 

Drys gerne klejnerne med lidt flormelis efter de har ligget på det fedtsugende papir.

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar