Fastelavnboller med chokolade

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Dej, fastelavnboller med chokolade:
35 g gær
100 g margarine
3½ dl kærnemælk
1 dl sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
500 g mel

Fyld:
75 g margarine
1 dl reven kokos
100 g reven chokolade
1 æggehvide

Pynt:
75 g overtrækschokolade
reven kokos

 

æg til pensling

Vejledning:

Dej

Smelt margarine og hæld derefter kærnemælk i. Hæld blandingen op i en skål, og mærk efter om blandingen er lillefingervarm. Blandingen skal være lillefingervarm før du går videre.

Smuldr gær i, og rør rundt til gæren er helt opløst.

Hæld sukker, salt, mel og kardemomme i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig.

Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 30 minutter.

 

Fyld

Rør margarine, kokos og chokolade sammen med æggehviden.

 

Efter hævning deles dejen i to lige store portioner. Hvert stykke rulles ud i en stor firkant som deles i 13 lige store firkanter. Læg en teske med fyld på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen således at cremen ikke kan løbe ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.

 

Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-10 minutter.

 

Tag fastelavnsbollerne ud og stil dem på en bagerist. Lad bollerne køle helt af inden de pensles med smeltet chokolade hvorefter der drysses lidt kokos henover.

 

Find flere spændende opskrifter på fastelavnsboller i vores fastelavnssektion

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar