Luciabrød

Tilberedningstid: 1.5 t.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, luciabrød:
½ l mælk
1½ spsk salatolie
50 g gær
900 g mel
½ tsk salt
225 g sukker
200 g margarine
2 æg
1 tsk kardemomme
100 g rosiner
1 g pulveriseret safran

Vejledning:

Mælk og olie lunkes sammen med safran; gæren udrøres heri. Mel og salt røres i. Dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning et lunt sted Ca. 30 minutter. Sukkeret røres godt med margarinen. Æggene piskes sammen og blandes i (sammen med kardemommen). Massen blandes i den færdighævede gærdej sammen med rosinerne. Dejen æltes godt igen og trilles i fingertykke stænger, ca. 18 cm lange, der formes til S'er og pyntes med rosiner. To eller flere S'er kan også lægges over kors.

Efterhæver på smurt plade ca 15 min. Pensles med æg.

Bagetid: 10-15 min. ved god varme (225 grader).

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Mathilde

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar