Stegt flæsk med persillesovs

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: pers.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, stegt flæsk med persillesovs:
20 skrællede kartofler
½ l mælk
1 bdt persille
smør
mel
salt
peber
400 g stegt flæsk i skiver

Vejledning:

1. Først tænder du ovnene på 200 grader (varmluft) eller 225 grader alm ovn.

 

2. På en bradepande ligger du bagepapir på og fordeler skiverne med flæsk ud på panden i en 2 cm afstand mellem skiverne. Krydder med salt oven på.

Sæt dem i ovnen (også selvom ovnen ikke er varmet helt op!)

 

3. Skræl de 20 kartofler og put dem i en stor gryde med vand så kartoflerne er dækket. Tilsæt lidt salt og vent til vandet koger. Når vandet koger, er kartoflerne færdige om 20 minutter.

 

HUSK: Tjek kødet i ovnen jævnligt. Når kødet er gylden brunt på den ene side skal de vendes!

 

4. Når kartoflerne koger, begynder du at hakke persillen. Smelt ca. 25 gram smør i en mellem gryde og tilsæt dernæst 1½-2 spiseskeer mel og gør det sammen. Konsistensen skal være flydende men 'fast'.

 

5. Hæl 1 dl mælk i en jævneryster og tilsæt 2 spiseskeer mel. RYST!

 

6. Tilsæt 4 dl mælk i gryden med smør/mel-blandingen og rør GODT rundt så det ikke brænder fast. Når mælken næsten koger, tilsættes persillen.

Jævningen hældes delvist i, alt efter hvor tyk du vil have din sovs skal være. Smag til med salt og peber (og evt. put lidt af væsken fra kødet til sidst i sovsen, det giver et ekstra pift!)

 

7. Når du er færdig med sovsen, skulle det gerne passe at kartoflerne er færdige og kødet er stegt ordentlig færdigt - smag og behag hvor stegt det skal være så: HUSK at holde øje med kødet jævnligt!

 

Velbekomme!

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: TaniaRN

Kommentarer (1)

  1. Niels
    Niels d. 15.04.2013
    Hej,
    Et lille råd vedr. Stegt flæsk ;)
    I stedet for at stå og vende det, hælde fedt fra osv osv. Så er jeg begyndt at tilberede det på flæskeholdere, som giver et helt perfekt og ensartet resultat :biggrin:
    Jeg har købt mine hos www.funktiondesign.dk

Skriv en ny kommentar