Banankage i bradepande

Hovedingredienser, banankage i bradepande:
2 tsk vaniljesukker
8 æg
5 dl sukker
200 g margarine
5 dl hvedemel
200 g mørk chokolade
4 bananer
2 tsk bagepulver

Vejledning:

Først skal magarinen smeltes i en lille gryde, som du tager af varmen så snart det er smeltet. Bananerne moses og chokoladen hakkes.

Bland derefter vaniljesukker, æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt herefter magarine, chokolade, banan, mel og bagepulver. Pisk herefter i ca. 1 minut.

Gør en bradepande (40 x 38 cm) klar med bagepapir og fordel dejen jævnt. Bag kagen midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35 minutter. Herefter lader du banankagen køle af og skærer den i 40 stykker, og så har du en færdig banankage.

 

 

Hvis du har lyst til at prøve en anden variant af banankage kan du prøve vores gode opskrift på banankage med smeltet chokolade glasur

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: s-andersen

Kommentarer (33)

  1. Birgitte OttesenBirgitte
    Birgitte d. 12.08.2007
    En meget nem kage at bage til hele den aktive klasse med utrolig meget energi i, som chokolade stykker har jeg brugt med min. 70% cacao i. :biggrin:
  2. Elsker banankage
    Elsker banankage d. 25.08.2007
    Det ser lækkert ud. Jeg kan dog bedre lide banankage med nødder end med chokolade.
  3. Ann Pedersen-musti-
    -musti- d. 20.04.2008
    Verdens bedste kage :)
  4. Stine
    Stine d. 15.06.2008
    Fantastisk kage! Vi har dog puttet en banan mere i kagen end opskriften siger, da der ikke var så meget banan over den første, vi lavede. Vi har også puttet lidt mere mørk chokolade samt ca. 100 g hakkede valnødder - så er det en DRØMMEkage!! :razz:
  5. karina
    karina d. 13.07.2008
    En rigtig god grundopskrift.. Der er mange muligheder for variationer i den.. Vi lavede den uden chokoladen, og dryssede den med flormelis.. Uhm :biggrin:
  6. Randi
    Randi d. 27.07.2008
    uhm.. kagen blev spist af folk defr normalt ikke spiser banankage.. kom dog to bananer mier i end der står i opskriften :biggrin:
  7. Jørga
    Jørga d. 14.08.2008
    I stedet for at putte chokolade i kagen, så glaserer jeg med smeltet chokolade. Dejlig kage, som mine kommunale kolleger elsker. ;)
  8. Bente
    Bente d. 13.09.2008
    :confused: Synes den er alt for sød og så endte chokoladen i bunden så den var omvendt glaseret, ikke en jeg vil prøve igen
    1. Søren Andersens-andersen
      s-andersen d. 05.10.2008
      Hej Bente

      Hvis du bruger for store chokoladestykker så falder de til bunden og så bliver resultatet en "omvendt glaseret" kage.

      På samme måde kan man komme galt afsted, hvis man putter chokoladen i det varme smør. Så er det bedre at bruge flydende Becel eller noget madolie.

      Som du kan se i de andre kommentarer, er der mange variationsmuligheder, hvor du måske slet ikke behøver chokoladen, og du kan da også spare lidt på sukkeret, hvis du synes den er for sød.
  9. Christina
    Christina d. 26.09.2008
    Synes min blev noget flad i forhold til billedet oveonfor, men smagen var der ikke noget i vejen med
  10. Maja H.
    Maja H. d. 04.10.2008
    en fantastisk kage, man lige kan smække sammen, før børnene kommer hjem fra skole. jeg bruger lide ekstra chokolade og bananer, så bliver den virkelig god!
  11. Line
    Line d. 05.10.2008
    min blev temmelig flad :cry: men smager stadig super ;)
    1. Søren Andersens-andersen
      s-andersen d. 08.10.2008
      Hej Line

      Jeg tror det er fordi du har brugt en større bradepande end opskriften foreskriver.

      Hvis du ikke har en bradepande i den nævnte størrelse så kan du gøre det, at du laver en dobbeltportion. Når du gør det så passer kagen til en almindelig bradepande.

      Du kan gøre det meget simpelt ved at skrive "80" i portionsstørrelsen øverst på siden, og derefter trykke på knappen "Ændre". Så bliver opskriften opskaleret til 2 portioner.

      Så undgår du i hvert fald at det bliver en flad kage.
  12. Carina
    Carina d. 13.10.2008
    Det er en suber go' kage, er helt vild med den :biggrin:
  13. Frank JonassenFranke
    Franke d. 03.11.2008
    Denne banankage er altså bare super lækker, måske en af de bedste opskrifter jeg har smagt! Mums :biggrin:
  14. Lise
    Lise d. 16.12.2008
    uhhh mums det er en super lækker kage, bagte den igår, og jum jum... :biggrin:

    brugte dog ca fem ½ banan plus at jeg smeltede en plade mørk chokolade fra marabu som jeg lage på toppen ... uhhh den er god.. kæresten har også god kendt den..
    citat- den er lige så god som min mors

    så mange tak for den gode opskrift..
    ;)
  15. Lena
    Lena d. 08.02.2009
    Det er en rigtig god, men kage at bage. Jeg er ikke den store kok, men prøvede alligevel at rode mig ud i den. Og resultatet blev fantastisk. Jeg bagte til min 9.klasse og de var vilde med den. Super kage.

    Tak for den gode opskrift.

    Mvh.
    Lena Heinze :surprised:
  16. Jette Karlskov
    Jette Karlskov d. 15.02.2009
    Kan kagen fryses ?
    1. Frank
      Frank d. 17.02.2009
      Kagen kan godt fryses !
  17. Maja
    Maja d. 19.02.2009
    Hej.
    Det er en rigtig god kage, men jeg oplevede også, at min kage blev lidt flad og samtidig lidt klæg. Hvordan får du din kage så luftig?

    M.v.h.
  18. mads
    mads d. 25.02.2009
    :mrgreen:.:god:. :mrgreen:
  19. Anna
    Anna d. 17.03.2009
    ja, altså det er en okay kage men meget sød det er den og det skal den ikke være men ellsers super go kage :razz:
  20. Tine
    Tine d. 30.03.2009
    Den opskrift jeg plejer at bruge på banankage er blevet væk, så prøvede denne og hold da op den er super god, så det bliver den jeg bruger fremover :biggrin:

    Kan varmt anbefales
  21. LarsM
    LarsM d. 21.08.2009
    Alt for lækker kage, ingen tvivl om det! :biggrin:
    Men men men... det med 40 stykker, som der nu så fint står, passer vist ingen steder. Ved godt, vi tager godt for os når der er kage på arbejdet, men så er det vist heller ikke værre. Jeg fordoblede alt, så der burde have været til 80 stykker, det var vi 14 mand om!

    Men ellers kanon opskrift!
  22. Mian
    Mian d. 10.10.2009
    Den er fantastisk lækker og på ingen måde tør og kedelig. Jeg lagde mørke pålægchokoladestykker oven på kagen, da den kom ud af ovnen, det gav lige prikken over i´et :biggrin: :confused:
  23. Asger
    Asger d. 18.08.2010
    mmmmmm.
    har bagt den 5 gange nu så jeg kan den næsten uden ad :biggrin:
    det er den aller lækrester kage jeg nogle sinde har smag!!!
    jeg har kun en krittik: den var alt for hurtigt væk...

    jeg tror at jeg vil give opskriften 117 stjerner :mrgreen:
  24. Dina Lene
    Dina Lene d. 26.10.2010
    Jeg bor i Brasil og savnede lidt dansk kage, saa fand jeg denne dejlige kage paa nettet. :biggrin:
    Brasilianerne kan ogsaa godt lide den.
    knus fra Brasil
  25. Janne Jørgensen
    Janne Jørgensen d. 29.10.2010
    Super god kage.. helt sikkert den skal jeg da lave igen :mrgreen: men helt ærligt. man bestemmer jo selv om man vil proppe så meget sukker eller chokolade i. så hold da op med og sig den er for sød... prøv at proppe lidt appelsinsaft i det hjælper på den søde smag..
  26. Hr. Anthony Webb
    Hr. Anthony Webb d. 05.02.2011
    Den ser meget delikat ud... dog syntes jeg at den smager bedst med både nødder og chokolade. Jeg har tænkt mig at prøve den med smør issteden for Margarine. Da jeg var en lille knægt på 8 år plejede min mormor altid at lave banan kage bare med Chili i det gør den en lille smugle mere spicey, eller i også prøve at drysser et ordentligt drys pepper på det vil gøre kagen en lille smugle kraftigere... Godt gået ellers drenge!!! Fra en skala fra et til 10 ville jeg nok sige ni!!! :mrgreen: Elsker denne hjemme side!!!
  27. insandane
    insandane d. 24.02.2011
    den her kage er nok den bedste banan kage nogensinde har smagt mmmmmm den smger
  28. Rikke
    Rikke d. 30.05.2011
    Hejsa

    Vil denne kage egne sig til at blive delt i flere kagebunde...(konsistensen) vil gerne lave en Fondantkage med bannan bunde istedet for alm lagkagebunde :o)
  29. Martina Jensen
    Martina Jensen d. 15.04.2012
    Det er en perfekt opskrift! Banankage med nødder også en lækker opskrift, hvis man vil prøve noget alternativt :-) Den kan findes her http://www.banankage.info
  30. Dit navnbirgitte
    Dit navnbirgitte d. 20.09.2012
    syntes godt nok det er mange æg der skal :(