Den bedste chokoladekage

Hovedingredienser, den bedste chokoladekage:
75 g smør
125 g hvedemel
3 spsk kakao
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
150 g sukker
1 knsp salt
1 æg
1¼ dl vand

Glasur:
25 g smeltet smør eller margarine
125 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakao
6 spsk varm kaffe

Pynt:
kokosmel

Vejledning:

Tænd ovnen på 170 grader.

 

Smelt smørret i en kasserolle. Sigt hvedemel, kakao, natron, bagepulver og vanilliesukker op i en skål. Rør smeltet smør, sukker salt, æg og vandet i. Pisk det sammen med en elpisker.

 

Hæld dejen op i en smurt springform og bag kagen i oven i ca. 20 min, pas på ikke den får for lang tid. Den skal være lidt klæg i midten.

 

Bland flormelis, vanilliesukker og kakao sammen med smeltet smør eller margarine og tilsæt lidt efter lidt den varme kaffe. Glasuren skal have en cremet konsistens så den lige er til at smøre på kagen. Drys tilsidst med kokosmelet

 

 

Lyst til at prøve en anden opskrift på chokoladekage? Se vores store samling af chokoladekage opskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Nicoline

Kommentarer (13)

  1. unknown
    unknown d. 23.08.2009
    denne er bare helt utrolig!
    den er virkelig god. jeg er normalt skeptisk med opskriftre. lavede denne igår. den var bare super god. den bedste chokoladekage jeg nogensinde har spist!

    jeg puttede ikke natron i.

    og jeg puttede 2 tsk bagepulver
    og 2 tsk vaniliesukker i stedet for.
    så havde jeg 100g. i stedet for 75.

    Den blev virkelig utrolig!
  2. Kirstein Litoris
    Kirstein Litoris d. 23.12.2009
    Din kommentar :Rigtig nem men lidt for blød. :evil:
  3. Nicolai Henning Jensen
    Nicolai Henning Jensen d. 02.02.2010
    Hej Nicoline
    Super lækker kage, vi gav den de 20 minutter, men den var for blød. Vi ventede helt til efter 45 minutter, hvor vi så tog den ud af ovnen. Der var den super lækker. Vi må sige at det er et genialt sparetip, at man kan få en så udsøgt chokoladekage til at smage som om der også er nødder i, FANTASTISK. Og nej kageformen har ikke været brugt før, den var helt ny.
    Hilsen Kiwi og Nicolai
  4. helene
    helene d. 29.05.2010
    jeg ville gerne vide hvor stor den springform skal være for at passe til mængden 1 port?
  5. Maja
    Maja d. 25.11.2010
    Super god, men den skal lige lidt ekstra tid i min ovne (ovne er forskellige), den fik først de 20 min og så 10 på varmluft og så var den dejlig konditter-agtigt blød, :) :biggrin:
  6. Cea
    Cea d. 09.03.2011
    Super god chokoladekage !! Den kan klart anbefales.
    Et godt tip er, at komme en most banan og noget hakket chokolade i. Det smager fantastisk :-)
  7. dudi
    dudi d. 05.05.2011
    god kage og smager godt , men det er alt for lidt tid i ovnen den skal have 35 min
  8. Lise Hansen
    Lise Hansen d. 08.10.2011
    er en portion nok til ca 34 mennesker?? :)
  9. Cecilie
    Cecilie d. 04.01.2012
    har lige lavet kage :) den ser lækker ud ;) har ikke smagt den håber og tror den smager godt men det gør den når jeg selv har lavet den :biggrin:
  10. Lars
    Lars d. 14.02.2012
    Supergod, men endnu bedre hvis du smelter 100 G mørk chokolade sammen med smøret...

    Enjoy... :)
  11. pissed off
    pissed off d. 10.03.2012
    Din kommentar :evil:
    Skal nok ha lidt længere end 20 minutter!
    Men tak for at i spildte min tid, det var jo så nok sidste gang man kigger efter opskrifter herinde.
  12. Tine
    Tine d. 22.08.2012
    Den er helt vildt god!!! Den smuldre dog meget synes jeg.. Men det jeg godt kan li' ved den er, at den hverken er tør eller kedelig i smagen som så mange andre chokoladekager!!
  13. Sana
    Sana d. 13.11.2012
    ser rigtigt lækkert ud :biggrin: , men hvor stor skal formen den skal bage i være? Jeg har en lille bradepande på 33x25cm, ved ikke om den kan bruges, ellers har jeg en springfor der er ca 28 diameter. :)