Fastelavnsboller med fløde og marcipan

Hovedingredienser, fastelavnsboller med fløde og marcipan:
1¼ dl vand
75 g hvedemel
60 g smør
2 æg
2 plade optøede butterdej

Fyld:
3 dl piskefløde
75 g marcipan

Pynt:
flormelis

Vejledning:

Dej

Kom vand og smør i en gryde og kog det op. Tilsæt mel, og pisk dejen grundigt sammen. Dejen slipper gryden når den er færdig. 

Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i et par minutter. Tilsæt det første æg og pisk i et par minutter. Tilsæt næste æg og i yderligere et par minutter.

Optø butterdejenpladerne og del hver butterdejsplade i 6 lige store stykker. Læg butterdejspladerne på en plade med bagepapir. Fordel vandbakkelsdejen på butterdejen med en spiseske i pæne regelmæssige boller. Pas på at få trykket vandbakkelsdejen godt ned.

 

Bag i 25 minutter ved 200 grader.

Lad bollerne stå til de er blevet helt kolde. Skær et låg af bollerne.

 

Fyld

Pisk fløden til skum. Riv marcipanen groft. Fordel marcipanen i bollerne og fyld med flødeskum. Læg lågene på igen og sigt flormelis over.

 

 

Find flere spændende opskrifter på fastelavnsboller og anden fastelavnsmad i vores store fastelavnssektion

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (1)

  1. Franke
    Franke d. 20.02.2009
    Kan anbefale at man pladsere bollerne godt fra hinanden før de bages da de vokser en del.