Fastelavnsboller

Tilberedningstid: 80 min.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Dej, fastalavnsboller:
50 g gær
2 dl lunet mælk
2 dl vand
1 tsk salt
1 spsk kardemomme
50 g sukker
50 g smeltet smør
600 g hvedemel
1 æg

Fyld, fastalavnsboller:
3 dl mælk
Kornene af vaniljestang
3 spsk sukker
3 æg
1½ spsk majsstivelse

Vejledning:

Begynd med at smuldre gæren i den lune mælk og rør rundt til det er helt opløst. Tilsæt derefter sukker, vand, salt, kardemomme, æg og smør.

Melet tilsættes lidt ad gangen, hvorefter dejen æltes grundigt i 5 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, inden du former boller af den. Når disse er formet skal de hæve i yderligere 30 minutter. Bag dem i 15 minutter ved 225 grader.

Når du har bagt fastelavnsbollerne skal du lade dem køle af, inden du flækker dem for at gøre plads til fyldet.

Rør alle ingredienser til fyldet sammen i en gryde, og bring det i kog mens du rører. Efter det har kogt i 1 minut, skal det køle af, hvorefter du kan fordele fyldet mellem bollerne.

Dine fastelavnsboller kan evt. pyntes med sigtet flormelis eller lidt glasur.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar