Flæskesteg med sprød svær

Hovedingredienser, flæskesteg med sprød svær:
1½ tsk groft salt
peber
1200 g svinekam uden ben
4 blade laurbærblade
½ l vand

Vejledning:

For et godt resultat med at få sprød svær er det vigtigt at undgå at ridse i selve kødet når du ridser i sværen. Har du fået kødet fra slagteren kan det godt lønne sig at gå ridsningen efter, og sikre at den er dyb nok. Under selve stegningen af flæskestegen kan man med fordel bruge et stegetermometer. Når centrumstemperaturen er på 55 grader skal du tjekke hvorvidt sværene er sprøde. Dersom sværene ikke er sprøde skal du justere ovntemperaturen til 250 grader, indtil centrumstemperaturen har nået 65 grader. Hvis sværen allerede er sprød ved 55 grader centrumstemperatur fortsættes stegningen ved 200 grader indtil centrumstemperaturen når 65 grader.

 

Rids sværen helt ned til kødet med ca. 1/2 cm, sørg for at få salt ned mellem alle sværene, put laurbær mellem sværene.


Læg flæskestegen på en rist i bradepanden. Sørg for at sværen ligger så lige som muligt, dette er vigtig for optimalt resultat. Hvis du har problemer med, at få flæskestegen til at vandret kan du bruge stykker af skrællet kartoffel eller sammenkrøllet stanniol.

 

Hæld vand i bradepanden og sæt flæskestegen midt ovnen. Tænd ovnen på 200 grader, og lad stegen stå stege i 1 1/2 time.

Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i ca. 20 minutter.

Brug skyen til saucen.

 

Find mere inspiration til julemad i vores store samling af juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!