Gode og luftige boller

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, luftige boller:
100 g smør
800 g hvedemel
5 dl mælk
4 spsk sukker
50 g gær
½ tsk salt

Vejledning:

Smuldre gæren i en skål og hæld sukkeret over. Pres det let sammen og lad det stå til det er flydende(gæren opløser sukkeret). Smelt smøret i en gryde og tilsæt ca. 2 dl af mælken. Når væsken er lunken hældes det op i gærblændingen. Rør salten i og herefter melet lidt efter lidt. Tilsæt evt mere mel hvis dejen er for klisteret.

Lad dejen hæve med et viskestykke over skålen i 18 min.

 

Form bollerne og lad dem igen hæve 18 min. med et klæde over. Tænd ovnen på 200 grader(ikke varmluft).

 

Sæt bollerne i ovnen og lad dem bage i ca. 18 min. Lad dem afkøle på en rist.

 

Du kan med stor fordel tilsætte nødder, chokolade eller gulerod i disse skønne boller.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Nicoline

Kommentarer (3)

  1. nicoline klosteer
    nicoline klosteer d. 10.02.2010
    de er smader gode :biggrin:
    jeg hedder selv niclone :rolleyes:
    hehe pørv dem nams :mrgreen:
  2. michele
    michele d. 28.07.2010
    Hva med det sidste mælk, :P
    det ska man drikke til eller ??
  3. Lucie
    Lucie d. 18.06.2012
    ja, hvad skal man gøre med det sidste mælk? jeg varmede de sidste 3 deciliter op til cirka 40 grader, og tilsatte dem i dejen. ellers er der jo alt for meget mel, i forhold til væsken :rolleyes:
    håber de bliver gode!

Skriv en ny kommentar