Gravad laks

Tilberedningstid: 45 min.Portioner: pers.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, gravad laks:
1 frisk laks fillet
1 bdt dild
1½ spsk sukker
1 tsk salt
½ tsk hvide peberkorn

Vejledning:

Knus peberkorn i en morter, og bland sammen med det grove salt.

Gå laksefileten efter for ben. Eventuelle ben trækkes ud med pincet. Drys sukker og peberblanding på begge side af fileten.

Skyl dilden, ryst den tør og hak den fint. Fordel dilden på laksefileten.

Læg laksefileten i en passende form og læg derefter sølvpapir hen over laksen. Læg så et træbræt hen over for at give tyngde evt. med et par konservesdåser eller lignende ovenpå. Sæt det formen i køleskabet, og lad det stå i 2 dage. Hver dag vendes laksen 1-2 gange i formen.

Tag laksen op af marinaden og lad den dryppe af. Læg den på et skærebræt med skindsiden nedad. Tag en lang kniv og læg den næsten vandret an på laksen, før kniven parallelt fladt med fisken og skær så tynde skiver som muligt.

 

Serveres med dressing til gravad laks

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar