Irish coffee

Hovedingredienser, irish coffee:
2 tsk farinsukker
1 spsk flødeskum
10 cl kaffe
2 cl whiskey

Vejledning:

Irish coffee drikkes af et glas!

Start med at komme sukkeret i glasset. Hæld derefter kaffen oveni sukkeret. Herefter kommes flødeskummet på, og hæld til sidst whiskeyen gennem flødeskummet. Til sidst, pynt eventuelt med farinsukker eller en kandispind.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Linette

Kommentarer (1)

  1. Louise Sørensen
    Louise Sørensen d. 17.06.2010
    Som der rigtig nok står i opskriften skal det helst være irsk whiskey (irsk whiskey staves med ey og whisky generelt og især skotsk staves med y). Personligt vil jeg helst anbefale Tullamore Dew fordi det er den oprindelige irske whiskey, som den irske barchef, Joe Sheridan, brugte da han opfandt Irish Coffee i 1942- for at give de rejsende en ekstra varm velkomst til den irske lufthavn Foynes. De fleste ved kun, at man skal bruge whisky –og bruger gerne en billig whisky, hvilket ofte er en skotsk whisky, da det er dem, der er flest af. Forskellen er, at Tullamore IKKE har røgede undertoner i modsætning til fx skotsk whisky. Jeg vil beskrive Tullamore Dew, som mild og rund i smagen, med en diskret kornsødme. Den er let krydret med bløde undertoner af vanilje og eg. Jeg er meget stor fan af Irish Coffee og vil derfor gerne give mit forslag til hvordan den kan laves:

    1. Opvarm dit Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.
    2. Kom din Whiskey i glasset.
    3. Tilsæt sukker (rørsukker eller brun farin) og fyld næsten helt op med kaffe.
    4. Rør rundt, til sukkeret er opløst.
    5. Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset, over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå. Det er vigtigt at du ikke rører rundt i glasset bagefter. Du får den fulde smag og duft oplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum. (Og til os flødeskums elskere- så beholder fløden også en mere cremet smag :-) )

    I den opskrift jeg plejer at følge skal der bruges:
    2-4 cl Tullamore Dew
    1-2 tsk rørsukker eller brun farin
    stærk friskbrygget kaffe
    koldt og letpisket flødeskum