Risalamande

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: pers.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, risalamande:
1 stang vanilje
1 dl grødris
3 dl sødmælk
2 dl vand
2 spsk sukker
¼ tsk salt
75 g mandler
2½ dl piskefløde
kirsebær
marsala

Vejledning:

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom begge dele i en gryde sammen med ris, mælk, vand, salt og sukker. Bring det i kog og læg så låg på. Lad risene koge meget møre, tilsæt yderligere 1 dl vand og lad det stå i ca. 40 minutter på komfuret på meget svagt blus. Rør jævnligt i gryden for at forhindre at det brænder på.

Køl grøden hurtigt af.

Hvis grøden er meget fast når den er blevet afkølet kan du røre lidt frisk mælk i.

 

Hak mandler og vend dem i grøden. Pisk fløden stiv og vend den i. Ved behov kan risalamanden smages med lidt mere sukker og lidt hedvin hvis det falder i smag.

Server risalamanden med syltede kirsebær til.

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar