Torsk med kartoffeltop, purløgscreme og tomat/bønnesaute

Tilberedningstid: 45 min.Portioner: pers.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, torsk med kartoffeltop:
600 g torskefillet
2 bagekartofler
1 økologisk citron
1 æggeblomme
4 tomater
1 bdt forårsløg
salt
peber
olivenolie
2 dl hvidvin
2 dl fløde
1 skalotteløg
2 dl hønseboullion

Vejledning:

Kartoffeltop : Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kog dem møre i letsaltet vand. Vandet hældes fra og gemmes, kartoflerne moses. Æggeblommen og skallen fra 1/4 citron tilsættes. Smag mosen til med salt og peber - evt lidt af kogevandet. Mosen må ikke blive for tynd.

 

Fisken krydres med salt og peber og skæres i portionsstykker, der alle er lige høje (buk evt halepartiet ind under et andet stykke fisk). Kartoffelmosen fordeles over fisken i et lag på ca 1 cm. Brug evt sprøjtepose. Bages i et ildfast fad i ca 10 min ved 220 grader.

 

Purløgscreme : Skær 1 skalotteløg i små tern og svits det i en gryde i lidt olie uden at dt tager farve. Tilsæt vin og boullion og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt fløde og reducer igen til det halve. Smag til med salt og peber og masser af friskhakket purløg.

 

Tomatsaute : Fjern kærnehuset fra tomaterne, skær kødet i strimler. Skær bænner og forårsløg i mindre stykker. Sauter disse i lidt olie i 4-5 minnutter ved middelvarme. Tilsæt derefter tomaterne og lad dem svitse med i 1-2 minutter. Krydres med salt og peber.

 

Server med pasta, ris eller små råstegte kartofler - eller blot masser af godt, groft brød.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: mommoj

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar