Andesteg

Hovedingredienser, andesteg:
1 and på 5-6 kg, helst med indmad

Fyld:
3 Belle de Boskoop æbler
salt
peber
450 g svesker med sten
hvedemel

Fond:
1 lille løg
1 gulerod
1 fed hvidløg
kviste af timian
salt
peber
2½ dl rødvin
1½ dl vand
kviste af merian
1 lille stykke selleri

Vejledning:

Sådan tilbereder du andestegen :

 

Fond:

Skær vinger og hals af anden. Brun dem langsomt i eget fedt i en stegegryde samme med griseben. Læg løg, gulerod, hvidløg, merian, timian i gryden og drys over med salt og peber. Lad det hele brune yderligere i et par minutter og hæld derefter vin i. Lad vinen stege næsten væk, tilsæt vand til at det dækker (ca. 8 dl)

Læg låg på og lad fonden simre i godt to timer. Si den og kog den ind til ca. 4 dl fond.

 

Andesteg:

Fjern fedtflommen ved gumpen. Smelt den langsomt i en gyde og opbevar derefter fedtet i køleskabet. Lad anden ligge fremme således at den ikke bliver kølet ned igen.

Tænd ovnen på 250 grader. Tør anden grundigt både ind- og udvendigt med et rent klæde, og prik den over det hele med en stegegaffel. Skyl æbler og skær dem i både. Drys æblebådene med lidt salt og peber, og gnid derefter anden med salt ind- og udvendig. Fyld æbler og svesker i anden og luk derefter anden igen med kødnåle. Bind lårene sammen over brystet på anden. Læg anden med brystet opad på risten på en bradepande. Sæt den i ovnen og lad den brune i ca 20 minutter.

Vend anden, og skru ned på 165 grader, hæld ca 0,9-1 liter vand i bradepanden, og lad den stege videre i godt 2 timer. Hvis du ser at bradepanden er ved at koge tør bør du spæde til med lidt mere vand.

Hvis skindet ikke er helt sprødt, kan man give anden en hurtig tur under grillen til sidst. Hvis man ikke har grilfunktion i ovnen kan man alternativt også tage anden ud, varme ovnen op til højest mulige temperatur (normalt 300 grader) og så lade anden stege et kvaters tid længere.

Lad anden hvile i mindst 20 minutter før der skæres for. Dette er med til at højne kvaliteten og smagen på kødet.

 

Sovs:

Hæld sky og fedt fra bradepanden over i en skål. Skum alt fedt af. Brug lidt af fedtet til at bage op med mel og gem resten. Spæd opbagningen med skyen fra bradepanden, og den nedkogte fond til en sovs. Lad den koge godt igennem. Reducer evt. til 5dl og smag den til. Desto kraftigere sovs desto mere nydelse, intet er værre end en tynd sovs der ikke smager af meget.

 

Server juleanden med rødkål, pillekartofler og brunede kartofler.

Vi har også en dejlig opskrift på gåsesteg hvis du er mere til det.

Hvis du kun kan skaffe et frosset fjerkræ kan du følge dette gode råd for optøning af fjerkræ

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!