Brunkager

Tilberedningstid: 45 min.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, brunkager:
150 g mandler
250 g smør
1 dl lys sirup
3 tsk stødt ingefær
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 knsp salt
600 g hvedemel
100 g sukat
100 g pomerans
200 g lys rørsukker
1 tsk stødt nellike
1 tsk potaske

Vejledning:

Hak mandler, pormerans, sukat halvfint med håndkraft eller ved at bruge en foodprocessor.

Rør smør, sirup og sukker til en ensartet blød masse. Tilsæt krydderierne, mandler og frugterne.

Rør potasken godt ud i ca. 1 tsk vand og tilsæt den derefter til massen. Bland melet i, men hold ca. 1 dl tilbage. Det gør ikke noget hvis dejen kan samles med mindre end 600 gram mel.

Ælt ikke i dejen for længe, varme fra hænderne gør nemlig dejen blødere.

 

Vend dejen ud på et stykke madpapir, og del den i fire lige store stykker med en kniv. Læg hver klump på et stykke madpapir, og form dem til pølser med ca. 5-6 cm tykkelse inde i papiret. Luk madpapiret sammen i enderne. Lad dejen hvile i ca. 1 døgn i køleskabet.

 

Efter hvile skæres brunkagedejen ud i meget tynde skiver. Jo tyndere desto bedre. Pas på at holde dejen du ikke skærer i kold. Hvis dejen bliver for blør er den vanskeligere at håndtere. Læg de tynde skiver brunkagedej på en plade med bagepapir over.

Brungkagerne bages med 250 grader i ca. 6-7 minutter.

 

 

Prøv også gerne denne opskrift på brunkager 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (1)

  1. Henning
    Henning d. 18.12.2008
    Åh - den ser god ud. Jeg elsker krydrede brunkager, og denne her ser fin ud!
    :)

Skriv en ny kommentar