Culottesteg

Hovedingredienser, culottesteg:
salt
peber
1½ kg culottesteg


Tilbehør:
6 store bagekartofler
blandet salat

Vejledning:

Tænd først ovnen på 250 grader.

 

Først afmærkes culotten, i den spids, hvor man kan skære den på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culottestegen er ridset på den led, som man skal skære den). Det er nemmest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens stegen stadig er rå. Derfor er det en god idé at sætte et mærke (f.eks en kødpind eller en tandstikker) i den ende af stegen, hvor der kan skæres.

 

Læg derefter stegen i en lille bradepande, og sæt den derefter ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er blevet gyldent.

 

Tag stegen ud af ovnen, og dæmp ovnens varme til 160 grader. Drys salt og peber på culotten og sæt derefter et stegetermometer i stegen. Stegetermometeret skal sidde sådan, at spidsen er i centrum. Sæt stegen ind i ovnen igen, og vent til stegen er 55-58 grader. Det tager ca. 30 minutter, alt efter, hvor rød man foretrækker stegen.

 

Sæt kartoflerne i ovnen ca. 30 minutter før stegen, og lad dem stå inde i ovnen imens stegen bliver bagt.

 

Imens stegen og kartoflerne er i ovnen, er det en god idé at tilberede salaten.

 

Når stegetermometeret viser 55-58 grader, tages stegen igen ud af ovnen. Tildæk derefter stegen med staniol. Imens stegen står og hviler vil temperaturen i stegen stige til 60-62 grader.

 

Skær derefter culottestegen i skiver, fra den ende, hvor mærket sidder.

 

 

Få mere inspiration til nytårsmad i vores sektion for nytårsopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: sarahj

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!