Fastelavnsboller med kanel

Hovedingredienser, fastelavnsboller med kanel:
375 g hvedemel
4 spsk sukker
mælk
1 æg
50 g gær
125 g blødt smør

Fyld:
100 g smør
100 g sukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk fintreven citronskal

Glasur:
1 spsk vand
100 g flormelis
¼ tsk stødt kanel

Pynt:
citronskal i tynde skiver

Vejledning:

Dej

Lun mælken i en gryde. Mærk efter om mælken er lillefingervarm. Mælken skal være lillefingervarm før du går videre. Hæld mælken over i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen til og lad den hæve lunt i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør og sukker sammen med kanel og citronskal.

Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.

Rulen dejen ud til en firkant og skær den ud i 16 lige store firkanter.

Læg ca. 1 spsk creme på hver dejfirkant. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen således at cremen ikke kan løbe ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.

Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

 

Glasur

Rør vand, florsukker og kanel sammen og fordel glasuren på bollerne. Pynt med citronskal.

 

 

Mangler du inspiration til fastelavnsbagningen? find flere opskrifter i vores fastelavnssektion

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!