Grovboller med gulerod

Tilberedningstid: 1 t.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, grovboller med gulerod:
25 g gær
1½ dl mælk
1 dl yoghurt natural
1½ spsk sukker
1 knsp salt
½ tsk kardemomme
½ tsk kanel
2 små og revede gulerødder
300 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
100 g grov hvedemel
50 g smør

Vejledning:

Smelt smørret i en kasserolle, kom mælk i til væsken er ca. 37 grader. Smuldre gæren i en skål og hæld den lune væske i. Rør gæren ud. Tilsæt nu, sukker, salt, kardemomme, kanel, gulerod, yoghurt, mel og resten mælken. Ældt det hele godt sammen, hvis dejen er for klistret tilsæt da mere hvedemel. Stil dejen til hævning i ca. 15 min. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Ælt dejen ud på en melet bordplade og form 12 boller, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve 15 min. Pensl bollerne med æg og drys lidt kanel og sukker på hver. Bag dem i oven i 15-20 min.

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Nicoline

Kommentarer (3)

  1. Nancy Rasmussenkirstejn
    kirstejn d. 27.03.2011

    Hejsa.
    der står i opskriften 100 g grov hvedemel, hvad tænker du på lige der??

    mvh
  2. Nancy Rasmussenkirstejn
    kirstejn d. 28.03.2011
    mener der findes da ikke noget grov hvedemel?? eller er det sådan noget som Grahams eller fuldkornsmel du tænker på??
    håber på et svar hurtigt, står og skal bage bollerne??
  3. kirstejn
    kirstejn d. 07.04.2011
    troede man fik svar på sine spørgsmål??

Skriv en ny kommentar