Helstegt oksemørbrad i ovn

Hovedingredienser, helstegt oksemørbrad i ovn:
1.2 kg oksemørbrad
100 g smør
2 fed hvidløg
salt
peber
paprika
herbes de provence

Vejledning:

En istandgjort oksemørbrad snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.

Bland smør med hakket persille, salt, peber, hvidløg, paprika og herbes de provence. Smør det derefter på mørbraden.

Steg mørbraden i ca 30 minutter ved 250 grader.

Tag oksemørbraden ud og lad den hvile i 20 minutter inden du skærer skiver af den.

Såfremt af du benytter stegetermometer skal centrumstemperatur når du tager stegen ud være:
Lidt rød 55-60 grader
Svagt rosa 60-65 grader
Gennemstegt 65-68 grader

 

 

Få mere inspiration til nytårsmad i vores sektion for nytårsopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (2)

  1. Heinrich Himmler
    Heinrich Himmler d. 14.01.2010
    Husk at tage den ud af ovnen ca. 4 grader før ønsket mørhed,idet den vil stege videre endnu et stykke tid i alufolien... :biggrin:
  2. Jackie Jensen
    Jackie Jensen d. 29.12.2010
    Husk at tilføre persille under ingridienser. Det er for sent når man er gået igang og ser noget mangler.
    :-(