Jødekager

Tilberedningstid: 45 min.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, jødekager:
250 g hvedemel
125 g lyst rørsukker
1 tsk hjortetaksalt
1 knsp fint salt
1 tsk fintreven skal af en usprøjtet citron
180 g smør
½ spsk koldt vand

Pynt:
80 g smuttede mandler skåret i splitter
1 spsk kanel
3 spsk sukker
æg til pensling

Vejledning:

Bland mel, sukker, hjortetakssalt, salt og citronskal sammen i en skål. Hak smøret i, og tilsæt vand og saml hurtigt dejen med fingrene.

 

Tril dejen til ca. 5-6cm tykke pølser. Pak dem ind i plastfilm og læg dem i køleskabet i ca. 2 1/2 time.

 

Strø mel på bordet og på kagerullen. Rul dejen ud til 1-2 mm. tykkelse. Stik kagerne ud med kageforme eller med et lille glas. Dejen er lettest at arbejde med, når den er kold.

 

Læg jødekagerne på en bageplade med bagepapir på.

Pisk æg sammen og pensl jødekagerne med dette. Drys med kanelsukker, og læg lidt mandler på hver kage.

 

Sæt jødekagerne i ovnen og bag dem ved 200 grader i ca. 5 minutter.

 

Lad jødekagerne køle af før servering.

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!

Skriv en ny kommentar