Fastelavnsboller med marcipan

Hovedingredienser, fastelavnsboller med marcipan:
25 g gær
½ dl mælk
65 g blødt smør
2 spsk sukker
½ æg
185 g hvedemel

Fyld:
50 g blødt smør
1 spsk sukker
75 g marcipan
½ æble

Pynt:
smeltet smør
sukker

Vejledning:

Dej
Lun mælken i en gryde indtil den er blevet fingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de resterende ingredienser, men hold lidt mel tilbage. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller forklæde og stil dejen til hævning et lunt sted. Dejen skal stå ca. i ca. 1 time.

 

Fyld

Rør smør og sukker sammen. Skær marcipanen i 10 skiver. Skræl æblet og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær æblet i små tern.

 

Drys mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade på ca. 20x25cm
Skær ud 10 firkanter af dejen.
Fordel smørblanding, æbletern og marcipanskiver på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen således at cremen ikke kan løbe ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.

Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen i da. 10 minutter ved 225 grader, og lad dem derefter køle af.

 

Pensl de bagte fastelavnsboller med smør og dyp dem i sukker.

 

 

Find mere inspiration til fastelavnsbagning i vores fastelavnssektion

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!