Sødmælksbrød

Tilberedningstid: 30 min.Portioner: stk.
Konverter enheder?

Hovedingredienser, sødmælksfranskbrød:
50 g gær
6 dl lunkent sødmælk
1 kg proteinrigt hvedemel
1 spsk salt
1 spsk sukker
50 g smør
1 spsk olie

Pynt:
1 sammenpisket æg
sesamfrø

Vejledning:

Opløs gæren i det lunke mælk og tilsæt derefter tilstrækkeligt med mel til, at dejen kan æltes for hånd. Tilsæt hefter salt og sukker.

Ælt dejen i ca. 5 minutter hvorefter du tilsætter smøret. Tilsæt løbende mel og smør således at dejen bliver tykkere uden dog at blive stiv.

Tag dejen ud og lig den på et meldrysset bord. Efter ca. 10 minutter med æltning bør dejen være blød, elastisk og glat og den bør kunne slippe din hånd uden problemer.

Smør lidt olie ind i en høj skål, og vend dejen over i denne.

Dejen skal nu stå i ca. 4 timer ved stuetemperatur eller koldere, eller til den har hævet til min. 2. gange oprindelig størrelse.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, tryk dejen sammen og del den i to. Fold dejen i tre og tryk kanterne til. Vend sømmen opad og tryk dejen flad igen. Told dem sammen på langs og knib sømmene sammen igen.

Læg brødet i forudsmurte forme husk at vende sømmene nedad, vær opmærksom på at brødet under bagning vil udvide sig, og at den før bagning ikke bør fylde mere end halvdelen af formen.

 

Før bagning pensles brødene med æg og drys over med birkes eller sesamfrø, brødene skal også snittes med en skarp kniv (lav ca. 4-6 snit pr brød)

Bag brødene på en rist langt nede i ovnen ved ca 220 grader i ca. 30 minutter.

Når brødene er ved at være godt brune kan man evt. dække dem til med aluminiumsfolie.  

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (1)

  1. stine
    stine d. 28.06.2014
    Hejsa...
    Jeg tænkte om brødene slet ikke skal hæve efter nedslåning og formning....er det en forglemmelse at du ikke har skrevet noget om det eller helt korrekt, og i så fald, hvorfor ? nysgerrig efter et svar...venlig hilsen stine.

Skriv en ny kommentar