Ungarsk Langos

Hovedingredienser, ungarsk langos:
25 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk salt
1 stor kogt kartoffel
7 dl mel
1½ l olie til fritering (ca. 1-2l)

Fyld:
mellemlagret ost
creme fraiche
salt

Vejledning:

Først røres gæren ud i lunkent vand. Riv derefter den kogte kartoffel (kan også smuldres i små stykker), og bland den sammen med gæren, tilsæt mel og salt. Rør indtil dejen er blank og løs. Lad dejen hæve i 35-40 min under et viskestykke. Ælt en smule mere mel ind i dejen på et melet bord, og del dejen i 7-9 dele. Form delene runde og flade, ca. 15 cm lange, ikke for store eller for tykke. Lad dem hæve i ca. 10 min på melet bagepapir. Varm olien op og friter brødene i nogle minutter på hver side, til de er gyldenbrune (læg forsigtig dejen ned i olien). Brug en grilltang til at vende dine Langos med.

 

 

Når der arbejdes med varm olie er det vigtigt, at være meget forsigtig. Hav altid et låg klar der passer til gryden - i det tilfælde der skulle opstå flammer, så disse kan slukkes. Brug aldrig vand til dette!

 

Du kan gemme olien, og bruge den flere gange.

 

Nyd denne opskrift på langos en ungarsk nationalret !

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: CamillaPark

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!