Gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur

Hovedingredienser, gammeldags fastelavnsboller:
50 g gær
½ dl lunket vand
2 dl skummetmælk
1 æg
2 spsk olie
500 g hvedemel
½ tsk kardemomme

Kagecreme:
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2 dl skummetmælk
½ tsk vaniljesukker
1 dl hindbærmarmelade

Kakaoglasur:
2½ dl flormelis
2 tsk kakao
5 tsk vand

Vejledning:

Dej

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser men hold lidt mel tilbage. Ælt ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.

 

Kagecreme
Pisk alle ingredienser sammen. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen under omrøring i et minuts tid. Lad creme affkøle. For at modvirke at der kommer skind på cremen kan du drysse med lidt sukker. 

 

Efter hævning deles dejen i to lige store portioner. Hvert stykke rulles ud i en stor firkant som deles i 9 lige store firkanter. Læg en teske med fyld på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små pakker. Klem sammenføjningerne godt sammen således at cremen ikke kan løbe ud. Form pakkerne til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.

 

Pensel med sammenpisket æg. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.

 

 

Kakaoglasur

Rør alle ingredienser sammen.

 

Lad fastelavnsbollerne køle af og drys derefter med flormelis eller pyntes med kacaoglasur. 

 

 

Find flere spændende opskrifter på fastelavnsboller i vores store fastelavnssektion

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Franke

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!