Horn

Hovedingredienser, horn:
50 g gær
6 dl lunkent sødmælk
1 kg proteinrigt hvedemel
1 spsk salt
1 spsk sukker
50 g smør
1 spsk olie

Pynt:
1 sammenpisket æg
sesamfrø

Vejledning:

Opløs gæren i det lunke mælk og tilsæt derefter tilstrækkeligt med mel til, at dejen kan æltes for hånd. Tilsæt hefter salt og sukker.

Ælt dejen i ca. 5 minutter hvorefter du tilsætter smøret. Tilsæt løbende mel og smør således at dejen bliver tykkere uden dog at blive stiv.

Tag dejen ud og lig den på et meldrysset bord. Efter ca. 10 minutter med æltning bør dejen være blød, elastisk og glat og den bør kunne slippe din hånd uden problemer.

Smør lidt olie ind i en høj skål, og vend dejen over i denne.

Dejen skal nu stå i ca. 4 timer ved stuetemperatur eller koldere, eller til den har hævet til min. 2. gange oprindelig størrelse.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, tryk dejen sammen og del den i fire stykker, hver af disse fire stykker formes til en kugle. Tryk hver kugle flad og rul den jævnt ud i en cirkle med ca. 30cm i diameter. Del cirklen i ca 6 trekantede stykker, tag derefter fat i hvert hjørne og træk dem ud til at dejen er så tynd som mulig. Tag fat i det ene hjørne og rul den sammen fra yderkanten ind mod spidsen. Plasser hornene på en plade med bagepapir, således at den oprullede spids vender nedad, fold også hver ende indover og lad dem efterhæve til minimum dobbelt størrelse.

 

Før bagning pensles hornene med æg og drys over med birkes eller sesamfrø.

Bag hornene på en rist langt nede i ovnen ved ca 220 grader i ca. 15 minutter.

Når hornene er ved at være godt brune kan man evt. dække dem til med aluminiumsfolie.  

 

Server og nyd disse dejlige horn !

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!