Mange Gode Opskrifter
de bedste opskrifter til dig!
Mørbrad a'la Pallisgaard
Hovedingredienser, mørbrad a'la pallisgaard:
½ afpudset oksemørbrad
15 skv parmaskinke
en god bunke svampe (ikke cyller)
en bunke små fine kartofler
5 hvidløg
2 glas rødvin
friske rosmarin blade
friske timian blade
hp sauce
engelsk sauce
balsamicoeddike
citronsaft
honning
smør
salt
peber
Mørbrad: Mørbraden skal hvile 1½ - 2 timer i en blanding af HP Sauce, engelsk sauce, balsamico eddike, citronsaft og honning. Forvarm ovnen til 225 grader og find en bradepande frem, der passer til størrelsen på kødet.
Parmaskinken lægges ud på skærebrædtet, så du nærmest danner et klæde, der skal iklæde din mørbrad. Herefter tager du halvdelen af svampene, hakker dem og smider dem i en lille gryde med lidt smør samt et til to fed hakket hvidløg.
Lad denne blanding simre i et lille minut og tilsæt 2-3 dl kogende vand, der så simrer i ca 5 min. Tilsæt lidt citronsaft og yderligere en klat smør. Når denne er rørt i og den ønskede koncistens er opnået, smøres blandingen på halvdelen af dit parmaskinkeklæde.
Drys salt og peber på mørbraden og rul den i de hakkede rosmarin- og timianblade. Herefter pakkes/rulles mørbraden ind i parmaskinkeklædet og lukkes helt tæt og snøres til med noget snor. Læg mørbraden i den forvarmede bradepande med resten af hvidløget og til fadet i oven i 25-30 min (rød), 40 min. (medium), 50 min (gennemstegt), 70 min (forkullet). Efter halvdelen af den ønskede stegetid, tilsættes det ene glas rødvin - det andet er til kokken selv, så klap dig selv på skulderen!
Tag nu kartoflerne og smid dem i en sautepande med smør, salt og peber. De skal steges i ca 15-30 min alt efter størrelsen. Denne del kræver lidt timing.
Grøntsagerne enten steges eller koges, til disse er færdige.
Når mørbraden er færdig, tages denne ud og hviler 5 min på skærebrædtet. Den frasivende sky hældes på en pande sammen med de rester, der måtte forefindes i bradepanden.
Svampesaucen: Svits svampene i stegeskyen på panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
Mørbraden skæres ud i tykke eller tynde skiver alt efter behov og lyst. God appetit!
Køb billigere i England og få fri fragt til DanmarkPå den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
Kommentarer (0)
Ingen kommentarer!