Julekager

Dej, julekager:
1 dl vand
1 dl kærnemælk
20 g gær
½ tsk salt
3 spsk sukker
½ sammenpisket æg
1 tsk stødt kardemomme
380 g hvedemel
200 g koldt smør

Fyld:
100 g marcipan
1 dl hakket sukat
1 dl hakket pomerans
2 dl rosiner
½ sammenpisket æg
2 spsk sukker
50 g hakkede mandler
2 spsk perlesukker

Vejledning:

Dej:

Rør gæren ud i væsken sammen med salt, æg, sukker og kardemomme. Tilsæt mel og ælt dejen.

Lad den hvile i ca. 10 minutter. Strø lidt mel på bordet, og rul dejen ud til et rektangel med ca. 1cm tykkelse.

Skær smør i tynde spåner med et ostehøvl. Dæk 2/3 af dejen med smør, fold dejen i tre lag således at delen uden smør kommer i midten.

Rul dejen ud på tværs af folderne, og fold så dejen tre gange igen. Lad dejen hvile køligt i 10 minutter, og rul og fold igen i tre. Lad dejen hvile køligt i 10 minutter osv. gentag proceduren med at folde og stå på køl 4-5 gange. Mens proceduren gentages må du sørge for at der hele tiden er mel på bordet.

 

Fyld:

Marcipanen rives på den grove side af et råkostjern, og fordeles på dejen. Rul dejen ud som et kvadrat i ca. 1cm tykkelse, og læg det derefter på en plade med bagepapir. Fordel sukat, pomerans og rosiner ud over dejfladen. Fold dejens hjørner ind over fyldet, som snipper der mødes på midten og klem derefter snipperne let sammen således at der dannes et nyt kvadrat- blot tykkere end oprindelig.

 

Træk lidt i hjørnerne, og skub siderne lidt ind således at formen ændres til en rombeform eller et stjerneagtig kryds. Drys med lidt mel, og dæk den derefter til med en plastikpose. Lad hæve til ca. dobbeltstørrelse eller 2-3 timer ved stuetemperatur.

 

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl kagen med en blanding af æg og 2-3 spsk vand, drys med sukker og hakkede mandler. Pensl igen og drys med perlesukker.

Sæt kagen i ovnen på nederste rille, og bag i ca. 35-40 minutter.

 

Nyd dine dejlige julekager !

 

 

Find flere spændende opskrifter på julekonfekt og julemad i vores store sektion for juleopskrifter

Køb billigere i England og få fri fragt til Danmark
På den engelske side Amazon kan du f.eks. købe bøger, sko, tøj, legetøj, elektronik, film, spil og meget mere, ofte til en billigere pris end i Danmark.
Hvis det du køber er "Eligible for Free Super Saver Delivery", har du mulighed for at få gratis fragt til Danmark, når du køber for over 25£.
Klik her for at besøge Amazon
 
Indsendt af: Anonym

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer!