Koldskål: en god dessert til varme sommerdage

På Mange Gode Opskrifter har vi samlet de bedste opskrifter på koldskål. Her finder du både klassiske opskrifter på koldskål, men også en række opskrifter med varierende indhold.

Koldskål eller kærnemælkskoldskål betegner i dag en sød kold drik eller suppe, lavet af kærnemælk. De meste almindelige ingredienser er æg, sukker, fløde og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron.

Hvis det har din interesse kan du at læse mere om historien bag koldskål længere nede på siden.

 

9
Almindelig koldskål
God opskrift på alminde klassisk koldskål- perfekt til en varm sommerdag!
 
Banan koldskål
Frisk og god opskrift på banan koldskål.
 
Fedtfattig koldskål uden æg
Lækker fedtfattig koldskål uden æg. God opskrift for folk med allergi problemer- eller som ønsker at prøve denne fedtfattige opskrift
 
Ferskenkoldskål
Frisk og god opskrift på koldskål med fersken frugt
 
Gammeldags koldskål
Gammeldags opskrift på koldskål -akkurat som vor moder lavede den!
 
Hindbærkoldskål
Frisk og god opskrift på hindbærkoldskål
 
Jordbærkoldskål
Lækker og frisk jordbærkoldskål- perfekt til en varm sommerdag !
 
Kiwikoldskål
Spændende opskrift på kiwikoldskål. En frisk og god opskrift velegnet til en varm sommerdag!
 
Kærnemælkskoldskål
God opskrift på kærnemælkskoldskål. En god klassisk koldskål opskrift
 
Rabarberkoldskål
Spændende opskrift på koldskål med rabarber.

Koldskål opstod kort til efter at kærnemælk blev almindelig i Danmark hvilket var i starten af 1900-tallet. Koldskål spises næsten udelukkende om sommeren, køleskabskold, som dessert eller som et let mellemmåltid. Siden 1979 har flere producenter tilbudt en række færdiglavede varianter.

Oprindeligt betegnede koldskål en anden sød kold drik eller suppe, mest lavet af øl eller vin med frugt eller likør og citronsaft. Denne ret findes i danske kogebøger helt tilbage fra 1700-tallet, men spises ikke længere.

Traditionelt serveres kærnemælkskoldskål med tvebakker eller småkager, for eksempel kammerjunkere, men det er også populært at servere med lidt jordbær eller hindbær i.