Pandekager

Mange Gode Opskrifter tilbyder en stor samling af opskrifter på pandekager. Hos os finder du både de klassiske opskrifter på pandekager, men også opskrifter på danske pandekager, amerikanske pandekager og mange andre spændende opskrifter. Pandekager kan både serveres som et sundt alternativ til forskellige måltider eller også som en nydelig og delikat lille dessert. Hvis det har din interesse, kan du læse lidt om historien bag pandekager og deres forskellige kulturelle anvendelser længere nede på siden.

 
Pandekager med laks og spinat, opskrift med billede
Pandekager med laks og spinat
Pandekager med laks og Spinat er en dejlig forret, og hvis pandekagerne bliver bagt på Q-Pan, kan de bages ved bordet så de ikke skal holdes varme.
8
Pandekager til hverdag og fest
Jeg servere gerne pandekager til hverdag og fest - til børneføsdelsdagene har denne opskrift været et hit :-)
 
Pandekager uden æg
Opskrift på pandekager uden æg. God alternativ opskrift på pandekager for de som har problemer med allergi.
 
Pandekagetårn
Her er en opskrift som passer til både børn og voksne, og som er let at lave i fællesskab.
 
Russisk pandekage
Pandekage opskrift fra Rusland
 
Tykke danske pandekager, opskrift med billede
Tykke danske pandekager
God opskrift på dejlige tykke pandekager efter den danske opskrift
 
Tynde danske pandekager
God opskrift på dejlige tynde pandekager efter den danske opskrift
9
Vafler
En dejlig opskrift på vafler. Vaffel, også omtalt som vaffelkage, er et bagværk på linje med pandekagen. De mest almindelige ingredienser er hvedemel, mælk og æg.
 
Æblepandekage
Lækker og anderledes pandekage.
 
Ærø pandekager
Ærø Pandekager er en Ærøsk specialitet efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige.
1 2

Pandekager er en ret som tilberedes i en stegepande. De mest normale ingredienser er hvedemel, salt, mælk og æg. I Danmark nyder vi tranditionelt pandekagen med sukker, kanel, syltetøj og flormelis.

I den senere tid har man også kunnet købe færdige pandekager, eller færdigblandet pandekagemiks. Dog er der ingenting der efter vores mening slår de gode gamle opskrifter.

I Frankrig fås pandekager (crêpes) og galettes i egne crêperier. Disse små butikker findes der mindst en af i alle byer af nogenlunde størrelse. Den mest kendte variant af franske pandekager er Crêpes Suzette.

Pandekager bliver i Amerika ofte brugt til morgenmad og så gerne med sirup til.

I Mexico optræder pandekagen i form af Tortilla, bondens majspandekager, i Kina som den sprøde forårsrulle. Russerne fortrækker deres som blinis, en lækker hors d'æuvre, fyldt med kaviar og sur fløde.

I Canada, og USA bliver pandekager oftest brugt som en del af morgenmåltidet, pandekagen er faktisk blevet så populær i disse lande er der er åbnet egne morgenmads restauranter, der næsten kun sælger pandekager. I Østrig og England bliver pandekager spist som både hovedret og dessert, hvor pandekager i Sverige og Finland oftest bliver spist om torsdagen som en dessert til gule ærter.

Så nu er det bare at finde din yndlings pandekage. Velbekomme!